.

marți, 14 februarie 2012

Tochitura moldoveneasca

Daca tot avem o iarna veritabila, m-am gandit sa fac o tochitura si sa o impart cu voi.

Ne trebuie:
ceafa de porc
ficat porc....
citeste toata reteta


carnati afumati
oua,branza burduf
telemea,malai
sunca

Se taie carnea cuburi,sunca felii, se pun in ceaun, cu ulei la prajit, se adauga, sare,piper si un pahar de vin, lasandu-se la foc mic.
Apoi se pune ficatul si  carnatii afumati .
Intre timp facem o mamaliguta, si mujdei de usturoi, fara de care nu se poate ...

Bineinteles ca nu trebuie sa uitam ochiurile, facute moi.
Aranjam pe farfurie, asa:
-se pune intai mamaliguta, iar in mijloc ochiul facut moale
-apoi de jur imprejur se pun bucatile de carne,ficat,carnaciori.
-se rade si  telemea, iar la final se toarna doua linguri de sos deasupra.

Sa nu uitati de mujdei.....!!!1

3 comentarii:

  1. Da' nu merge mujdei la tochitura cu branza ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merge, ptr. ca nu exista tochitura fara branza, iar cantitatea de branza nu e ingredientul predominant! Incearca si nu vei regreta!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...