.

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Prajitura krem a la krem

Aceasta e o prajitura care e foarte bine primita, din doua motive: se face usor si repede  si este fff" .mancata"!!!





Ne trebuie:......

citeste toata reteta





1.blat:8 oua
         8 lg zahar
         1 plic si 1/2 de crem ole de cacao

2. crema:0.5 l  frisca hulala
              lapte conform instructiunilor de pe ambalajul de la frisca
              2 plicuri de crem ole de vanilie

3.glazura:1 ciocolata neagra primola
              100 ml frisca
              50 gr unt, cateva picaturi de lichior

 Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma  cu zaharul, un praf de sare si 4 pic. de zeama  lamaie.
Dupa aceea se adauga praful de budinca si se mesteca usor de sus in jos cu  o spatula.

Se pregateste o tava de 30\40 cu foaie de copt, se rastoarna compozitia si se da la cuptor, cam 30 min.

Dupa coacere, se scoate foaia de copt si se lasa la racit.
Acum pregatim crema:
-se bate frisca cu laptele, se adauga praful de budinca vanilie si 1\2 sticluta de rom, continuandu-se operatia pana la inchegare.
Acum facem glazura: punem intr-un vas pe bain marie ciocolata,untul, si frisca( eu am pus si una alba, ca nu aveam destula neagra), si topim.

Dupa topire, se adauga cateva picaturi de lichior de ciocolata, pentru mai multa savoare, apoi o lasam un pic la racit, pentru a deveni mai densa si a nu curge de pe prajitura.

Sa trcem la asamblare:
-punem crema peste blat, apoi turnam glazura , apoi ornam

Din lipsa de timp eu am pus doar perlute colorate.
Dati la rece pana a doua zi !
POFTA BUNA!!!!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...