.

miercuri, 29 februarie 2012

Prajitura cu ragu de fructe

                            PARFUM SUAV DE GHIOCEI,
                              PURTAND O PRIMAVARA-N  EI,
                                UN SOARE CALD SI LUMINOS,
                                  SA PURTATI IN PIEPT,
                                      VA ROG FRUMOS!
.....o primavara frumoasa urez tuturor vizitatorilor si va ofer un martisor virtual!

 Acum am sa va arat o prajitura racoroasa si usoara, cu blat fara oua, decorata cu ragu de fructe!!...citeste toata reteta


Ne trebuie:

-blat;
225 g faina
200g zahar
1 pg cacao
5o ml ulei, o lg de zeama de portocale
450 ml ulei,es rom
un pumn de nuca  rasa
,razatura de portocale
1 praf copt
3 lg dulceata capsuni

-crema vanilie
(ca la reteta rulada cocos vezi aici)

-ragu fructe
300 gr  fructe padure
150 gr zahar
3lg coniac,
z. vanilat sau es de vanilie,
1 l-ta unt
decor:
frisca

-blatul:
-se amesteca faina,cacaoa,nuca maruntita,zaharul,razatura,sare cu laptele
-apoi se stinge praful de copt si se adauga in compozitie
 -la sfarsit adaugati dulceata de capsuni si zeama de portocale
-pregatiti o tava cu foaie de copt sau unsa cu ulei si presarata cu faina si turnati aluatul
 -dati la cuptor la foc potrivit

-crema se face ca la rulada de cocos

-ragu de fructe : se topeste zaharul cu 2 lg de apa si se fierbe pana leaga un sirop apoi puneti fructele, in cazul meu murele congelate, puse de asta vara  la congelator si fierbeti pana leaga iarasi siropul, pe foc iute, amestecand usor


-luati de pe foc adaugati  es de vanilie si coniacul
-asamblarea: blat , sos ragu, crema vanilie,sos fructe apoi dati la rece

- apoi taiati in patrate, pune-ti un mot de frisca  si turnati cateva picaturi de sos
POFTA BUNA!





4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...