.

marți, 28 februarie 2012

Prajitura delicioasa

Este o prajitura ff. usoara si rapida, respectiv foarte delicioasa.

Ne trebuie:
2- 3 pachete de biscuiti petit beure
1 l de lapte
6 lg faina
3 oua
12 lg zahar, z. vanilat
sare
citeste toata reteta

1 pachet unt
un pumn de nuci
zahar 4 lg (ptr caramelizarea nucilor)
frisca hulala 250 ml
 2 es de rom
razatura de lamaie

Se amesteca 200 ml lapte cu faina, apoi restul de lapte se pune pe foc si se fierbe.

Apoi  cand da in clocot laptele se adauga si compozitia de lapte cu faina, ouale,,zaharul, z. vanilat, si sare, mestecandu-se continuu,.

Cand se ingroasa se ia de pe foc, iar cand se mai raceste un pic se adauga pachetul de unt. si se da la rece.
Biscuitii, se inmoaie in sirop de zahar, cu razatura de lamaie, cafea, vanilie, si se aseaza intr-o tava.

Apoi se pune un rand de crema ,iar un rand de biscuiti, iar un rand de crema si un rand de biscuiti

Frisca hulala se bate conform instructiunilor, la care se mai adauga un pic de es de rom.

Se pune un rand de frisca peste ultimul rand de biscuiti.
Acum zdrobiti nucile, iar separat caramelizati zaharul, dar nu il lasati sa devina prea inchis, ca va fi amar.
Pe o foaie de copt, puneti zaharul caramel, si presarati imediat nucile zdrobite, apoi lasati la racit.
Cand s-a racit, zdrobiti amestecul si presarati peste frisca.

Da-ti la rece cam 3 h!
Serviti cu placere!!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...