.

joi, 9 februarie 2012

Lasagna cu sos ragu

Ne trebuie;
foi lasagna
500gr carne tocata vita.....
citeste toata reteta


1 morcov,
tulpini de telina
2 cepe
100 ml ulei masline
1oo ml vin
piper,sare
suc rosii 400 ml
parmezan,50 gr cascaval
faina alba 1lg ,lapte 150 ml,unt 30 gr

Prima data se face sosul ragu.
Se curata legumele ,se toaca si se pun la calit cu un pic de ulei
Apoi se adauga carnea tocata, si se amesteca bine, desfacand bine carnea tocata.

Apoi se adauga vinul,se lasa la scazut,si pe urma sucul de rosii, lasand la scazut.
Se adauga spre sfarsit, 3 lg de parmezan ras.,sare si piper.

Se fieb foile de lasagna in apa cu sare si ulei.(neaparat ulei in apa fiarta, altfel se lipesc)

Dupa aceea eu, le scot.

Facem sosul bechamel;se amesteca laptele cu faina, untul se topeste si se toarna compozitia de lapte in fir subtire,mestecand continuu cu telul pana se ingroasa ca o smantana. Se condimenteaza cu sare si piper.
Trecem la asamblare.
Ungem o tava yena cu unt, punem un strat de foi.

Se pune apoi sos ragu,se rade cascaval,apoi iar foi, un strat de bechamel,sos ragu....etc,in cate straturi doriti.
Ultima data se pun foi, sos bechamel, se rade cascaval si se da la cuptor, la foc potrivit.(se pune capac la vasul yena)


POFTA MARE!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...