1 kg costita porc
2 morcovi
2 pastarnac
1 ceapa
2 ardei grasi
1\2 telina
1 lg. de : patrunjel, marar, leustean, loboda,telina,
4 rosii
1 cana suc rosii
bors de putina
Se portioneaza costita de porc, se spala, apoi se pune in oala cu apa la fiert...
citeste toata reteta
Se spumeaza, de cate ori e nevoie, pentru a avea o ciorba limpede.
Se taie, legumele, respectiv, ceapa, morcovul, telina, pastarnacul,ardeii si se pun in oala.
Dupa 20 min, se pun si rosiile taiate cuburi, iar verdeturile se pregatesc, ptr. a fi puse aproape de final respectiv cu 10 min. inainte.
Imi plac tare mult ciorbele cu taitei de casa, asa ca am trecut la treaba!
1 ou
faina alba
sare, cimbru si busuioc
1 lg ulei masline
Se bate un ou, se adauga condimentele, apoi faina, pana iese un aluat destul de ferm.
La sfarsit se adauga lingura de ulei de masline, pentru savoare.Acum pregatim masina , iar aluatul se face sul si se taie in trei.
Se pune prima bucata de aluat, prin valtul pentru foaie si se da de mai multe ori, incepand cu nr 8, si tot micsorand,7, 5,3, 2, ca sa iese cat mai subtire.
Daca foaia e prea lunga taiati in doua, sa va vina mai usor, pentru ca pe masura ce micsorati distanta valtului, foaia se lungeste.
Dupa ce ati ajuns la grosimea potrivita, mutati foaia prim valtul pentru taitei.Pudrati cu faina alba, foaia sa nu se prinda prin masina!!
Presarati si pe taitei faina!
Daca va raman taitei, puneti la uscat si ii folositi la ciorba urmatoare!
Cana cioba da in clocot, puneti taiteii, sucul de rosii si mai lasati 10 min, apoi verdeturile si borsul de putina dupa gust!
Serviti cu patrunjel si leustean proaspat taiat marunt ,deasupra!
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu