.

miercuri, 23 februarie 2011

Lasagna

Aceasta reteta poate fi de asemenea folosita pentru a face si alte paste făinoase.Dacă aveţi suficient timp, cel mai bine e sa faceti   foi lasange si daca este timp le puteti  face cu o zi înainte si le puteţi stoca în frigider. Vă sugerez să puneti straturi de hartie de copt între foi şi făină pentru a preveni lipirea. Asiguraţi-vă, că nu uitati   sa acoperiti cu ceva, pentru a preveni uscarea.  desigur, proaspete  sant cele mai bune.

Ingrediente:
1 cana făină griş, 1 cana faina alba ,1 ou bine bătut
1 / 2 linguri extra virgin ulei de măsline ,1 / 4 lingurita sare, 1 / 2 cana de apa rece (a se păstra apa suplimentar deoparte, dacă este necesar, ) 



Paşi pentru a pregati niste foi de lasagna delicioase:
1. Cerne  cele două faini împreună într-un castron mare.
2. Se amestecă oul bătut cu ulei de masline, sare si o cana de apa rece.
3. Face un loc în făină şi se toarnă în amestecul de ou.
4. Se amestecă până când începe să  devine un aluat. Apoi, începeti  să folositi mâinile pentru a -l framanta   Aproximativ 5 minute de frământare ar trebui să facă  consistenţă uniformă. a aluatului.



5. Se intinde aluatul intr-o forma de pâine, presarat cu făină. Acoperiti cu o cârpă uscată şi se lasă să se odihnească timp de 5 minute.
6. Ia jumătate din aluat şi folositi o masina de paste sau un făcăleţ ca sa transformati  aluatul într-o foaie subţire.Aceasta reteta ajunge  cam  pentru 2 foi. , depinde de tava.

 Sos bechamel :
600 ml lapte 60g unt 60g  făină albasare piper alb nucşoară
1. lapte se încălzeşte până la punctul de opărire şi retrageti de pe foc 2. Se topeşte untul într-o altă cratiţă şi se amestecă cu făină.
3. Gatiti, amestecand, pana cand  se formeaza o pasta.
4. Treptat,turnati amestecul  în lapte fierbinte şi omogenizati  până se ingroasa sosul .Continua amestecarea pana fierbe sosul.(cam 10 min) Puteţi adăuga mai mult lapte dacă simţiţi că sosul este prea gros.
5. Asezonati  dupa  gust cu sare, piper si nucsoara.


Compozitia de carne:

Ulei de măsline, 500g carne tocată (carne de vită), 2 cepe, 250 g de ciuperci (aproximativ tăiate sau rupte în bucăţi), 1 cutie de rosii cubulete (am ales una cu busuioc şi oregano, sau adaugati ierburi proaspete )

Puteti adauga si  pasta de tomate sau sos de rosii , de asemenea aproximativ 1 / 3 din o ceasca cu pasta de tomate. sare si piper
Puteţi pune si legume la  alegere, dovleac sau  morcov  suna   bine.

1. Puneti o cantitate mica de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta , se încălzeşte, iar pentru extra  aroma, suplimentar,  trebuie doar să adăugaţi o pereche de catei de usturoi, decojiti. In timp ce uleiul se incalzeste, si usturoiul se caleste....amintiţi-vă doar sa-l scoateti  înainte de a adăuga aceasta compozitie la lasagna ,cu excepţia cazului în care doriţi  sa ramana.
2. Adaugati  dovleacul tocat  cand  uleiul este fierbinte. Dupa cateva minute se adauga ciupercile.
3. Continuati sa   gătiti  până dovleacul este gata (culoarea se va schimba şi dovleacul ar trebui să fie suficient de moale pentru că atunci când apăsaţi sa se zdrobeasca.
4.Se incalzeste un pic de ulei de masline
5. Odată ce uleiul este fierbinte, adăugaţi carnea tocată (în fotografiile pe care le veţi vedea am adaugat ciuperci mai multe)

6. Când este destul de fiarta (carne de vită a devenit maro), se toarna peste carne rosiile cubulete, se adauga dovleac  şi ciupercile amestecand  totul împreună.
8. Mai lasati pe foc  pentru inca 5 minute sau cam asa. Opriţi .

Asamblarea lasagna.

Parmezan ras 1 / 2 ceasca mozarella
1. Incalziti cuptorul la 180 ° C.
2. Puneţi jumătate din amestecul de sos in partea de jos a vasului de copt (sperăm că aveţi suficient , dacă nu, doar să vă amintiţi pentru data viitoare când veti  face să gătiti  mai mult sos , sau sa puneti  intr-un vas mai  mic , termorezistent ).
3. stratul  următor  o foaie .

O idee bună , este  de a înţepa  cu o furculita, foaia
 4. Se pune, jumătate  sos bechamel. În cazul în care pare să fi devenit prea gros, se adaugă lapte şi se încălzeşte din nou pe aragaz.
5. Adăugaţi   sosul cu   carne şi legume peste  bechamel, ca stratul următor.


6. Aşezaţi foaia a 2 a,  de lasagna 7. Acum aveţi posibilitatea să adăugaţi restul de sos bechamel. Dacă vă place lasagna dumneavoastră sa fie mai bogata in Branza  puteţi încălzi din nou sos şi se adaugă 1 / 4 ceasca de mozarella  si turnati peste ultima foaie.




8. Acoperiţi partea de sus a lasagna cu bucăţi de brânză parmezan
9. Se coace în cuptor pentru circa 20-30 de minute (sau până când brânza în partea de sus a devenit aurie)





                    POFTA BUNA!!!!

.

6 comentarii:

  1. Faina reteta,un nou stil de Lasagna, super...

    RăspundețiȘtergere
  2. Lasagna ta arata delicioasa!
    P.S. Multumesc pt felicitari! Cu siguranta ne vom inspira reciproc, putem face si schimb de bannere publicitare, daca te intereseaza astept sa ma contactezi :)
    Cu mult drag,
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  3. Rumena si aromata... parca te imbie la masa

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari! Super arata lasagna ta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mersi, Flor !Esti o draguta! Mersi si de vizita!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...