.

luni, 17 ianuarie 2011

Cure miraculoase de iarna

                 Nu asteptati  sa treaca iarna ca sa va improspatati din cap pana in picioare! Curatenia de primavara a organismului poate incepe chiar acum. Ingredientele de care ai nevoie sant usor de gasit si la indemana, iar efectele miraculoase! Faceti curatenie si in exterior asupra pielii si a corpului dumneavoastra  cu putin sport de 2 ori pe saptamana cite 2 ore, si niste masti naturale ,cu gomaj , putina odihna si mult zambet. Veti arata extraordinar!!

                         CURA CU GRAU  INCOLTIT- previne anemia


   Graul germinat este un adevarat rege , daca putem sa ii spunem asa. El contine aproape toate elementele necesare unei bune functionari a organismului: amidon, minerala, lecitina, vitamine, enzime , proteine, acizi nucleici, fibre, glucide, si lipide.
   Cum se pregateste: pune boabe de grau  bine spalate pe o farfurie plata si stropeste cu apa zilnic, pana incep sa incolteasca cca 2 mm. La dimensiunea asta se pot consuma, ori ca seminte germinate ori date prin masina de tocat si consumate cu miere sau iaurt. Semintele germinate se pot  pastra chiar si o saptamana in borcane de sticla bine inchise in frigider. Pentru adulti 3-6 lg pe zi , inainte de mesele principale, iar copii 1-2 lingurite pe zi. Este contraindicata femeilor cu ciclu menstrual abundent.
 
                           CURA CU ARGILA-previne gastrita de primavara   



          E  cunoscuta  din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile detoxifiante si cicatrizante. Pentru o cura interna se pune o lingurita de argila intr-un pahar cu apa. In primele 7 zile se bea numai apa limpede, am uitat sa precizez ca se lasa de seara pana dimineata,  iar dupa aceasta perioada se consuma tot continutul paharului. Se face cca 3 saptamani aceasta cura, in care nu se mamanca prajit, nu se fumeaza si nu se consuma alcool   si cafea.  Nu se recomanda cand femeile sant la menstruatie.

                          CURA CU DROJDIE DE BERE- regleaza colesterolul




     Cea   mai importanta calitate a drojdiei, e faptul ca acoper lipsurile de vit b, care in timpul rece ne afecteaza pa majoritatea dintre noi. Se ia drojdie proaspata 1 lgurita  si se amesteca  cu 2 lgite de miere de albine, pana se obtine o pasta omogena din care se ia 3 lgite amestec inainte de mesele principale, vreme de 2 saptamani. Se gasesc in farmacie si pastile din dj de bere imbunatatita cu seleniu si sant mai la indemana tuturor.

                           CURA CU POLEN PROPOLIS SI LAPTISOR DE MATCA  -intareste sistemul         imunitar   
       
Polenul
Este un aliment mineral care contine: proteine, zaharuri, grasimi, materii minerale, oligoelemente, toate vitaminele, hormoni, pigmenti, etc.
Este revitalizant, inlaturand oboseala si surmenajul in cateva zile.
Este recomandat in toate bolile, cu exceptia dibetului.
Dezintoxica organismul si impiedica imbatranirea prematura.
Este un bun adjuvant in terapia cancerului.
Doza zilnica normala este de 1/2 - 1 lingurita. Se consuma diluat in apa, ceai - caldute.
In afectiunile mai grave, se mareste doza pana la 3 lingurite /zi.
Luat in mod regulat, sanatatea se imbunatateste foarte mult.
  





Propolis. In urma experientelor clinice si de laborator s-a dovedit ca tinctura de propolis este folositoare in vindecarea tuturor bolilor interne infectioase (30 picaturi/zi, intr-un pahar cu apa calduta), combaterea tulburarilor de menopauza (10 picaturi pe zi, timp de un an), vindecarea inflamarilor prostatei (30 picaturi/zi), rinichilor si ficatului (de doua ori pe zi, cate 40 de picaturi; se repeta pina la vindecare), in tratarea TBC-ului pulmonar (de trei ori/zi cite 30 de picaturi, completate cu inhalatii - la 1/4 litru apa fierbinte se adauga 100 picaturi de tinctura - de doua ori pe saptamana), combaterea enteritelor, parazitozelor intestinale, durerilor de stomac si tratarea ulcerului gastro-duodenal (40 picaturi puse in 100 ml lapte cald, remediu consumat zilnic, pe stomacul gol).
La toate afectiunile pielii, in special la bataturi si cheratite, rani vechi, arsuri si micoze, locurile bolnave se pot vindeca suta la suta prin tamponare cu tinctura de propolis, aceasta avand actiune cicatrizanta, ajutand la formarea noilor tesuturi.
Pentru prevenirea si tratarea afectiunilor specifice sezonului rece se poate prepara o bautura din 15-20 g de propolis ras introdus intr-un litru de tuica tare.
Solutia se agita zilnic, iar dupa cateva saptamani se obtine o bautura amaruie, din care se bea un paharel inainte de culcare. Tinctura de propolis regleaza tensiunea, iar pusa pe gingia dureroasa sau pe maseaua cariata alina durerea si impiedica infectia.

Laptisorul de matca- se stie ca are un continut de vitamina din grupa B mai ridicat decat drojdia de bere. Are un rol deosebit in metabolismul celular, in activitatea creierului, reduce colesterolul din sange, este util in 
 digestie, pentru combaterea insomniei, a anemiei pernicioase si refacerea glandelor cu secretie interna
 Eu personal folosesc urmatoarea reteta, care chiar da roade daca te tii de ea( nu asa cum fac eu: 3 zile iau, apoi uit si ia peste 4 zile): intr-un borcan de 800 gr se pune 400 g de miere, 25 ml de propolis, 4 linguri de polen, si 5gr de laptisor de matca pur. Mestec in borcan cam 3 zile de 3 ori sau de cate ori va aduceti aminte, apoi in fiecare dimineata si la pranz se ia cite o lingurita si se mesteca pana se topeste tot , apoi nu se mananca 1/2 de ora.    
     
                               SA VA FIE DE LEAC!

    

              




                 
 




 
        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...