Pentru cei carora adora musacaua, sa stiti ca puteti sa o gatiti si de post.
Ne trebuie:
0.5kg cartofi
0.5 kg ciuperci(ghebe)
sos de rosii
1 vanata
1 cub margarina
2 cepe,sare piper
1 buc, cascaval de post sau br. tofu
1 cana sos alb.citeste toata reteta
Fierbem cartofii, apoi taiatii felii.
Apoi caliti ciupercile sau ghebele cu ceapa,sare si piper.
Daca nu aveti felii de vinete in congelator,cumparati o vanata, feliati-o, presarati cu sare, lasati 20 min. apoi opariti in apa fierbinte , timp de 5 min.
Acum asamblam:
-ungeti un vas yena cu margarina
-apoi asezati un strat de cartofi felii
-urmeaza un strat de ghebe calite cu ceapa, iar deasupra sos de rosii
-puneti feliile de vinete
-faceti sosul alb din: apa, faina si un pic de delikat, putin piper
-turnati deasupra, apoi radeti cascaval
-dati la cuptor vreme de 30-40 min la foc mic.
Serviti cald, alaturi de muraturi.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu