.

joi, 9 februarie 2012

Tort de mere cu crema de zahar ars

Ne trebuie:

8 mere de marime potrivita
8oo ml lapte
9 oua
4 zahar vanilat
2 es. rom
o punga stafide
3 lg zahar pudra,3lg faina
2 lg amidon,1/2 praf copt
scortisoara
3 lg .unt
150 gr zahar ptr. sirop, 8 lg de zahar ptr. crema

Este un desert ff, rafinat,racoros, delicios si cu mai putine calorii....
citeste toata reteta



Sa trecem la treaba:
-intr-o cratita se pune 150 gr zahar tos, cu 1 zahar vanilat, pe foc mic, pentru a se topi. Atentie, stati langa masina de gatit pana se topeste zaharul, sa nu se arda, caci va da un gust amar preparatului, si il va compromite!!!( la sfarsit se adauga 1 st de es de pom)
-se glaseaza cratita pana sus cu siropul de zahar si se da la racit
-merele se curata si se taie cuburi, se pun peste zaharul racit, apoi se adauga cele 3 lg-ite de unt peste ele
-facem compozitia ptr. crema de zahar ars:se bat galbenusurile (6)cu zahar , zahar vanilat,separat se bat albusurile spuma, laptele cu amidonul se amestca, se adauga sare
-stafidele se amesteca cu es de rom

-laptele se amesteca cu ouale( albusuri si galbenusuri) si stafidele, turnandu-se peste mere si se da la cuptor, la foc mic
-cand crema de zahar ars este aproape gata, se prepara aluatul pentru blat: 3 oua,3lg faina,3 zahar, ,1 z. vanilat,sare, se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga galbenusurile, faina si praful de copt.
-se scoate crema din cuptor, se ung marginile ramase libere, a cratitei, cu unt si se toarna  compozitia de blat, apoi se mai da la cuptor, pentru 15-20 min.
-cand si blatul e gata, se scoate cratita , se verifica daca partea cu blatul nu este prins de cratita, se pregateste platoul pentru tort, care se pune rasturnat peste cratita si se rastoarna tortul pe ea, astfel incat partea cu crema vine deasupra, iar blatul dedesubt.
-se lasa la racit, apoi se orneaza cu frisca si se serveste rece!!!

POFTA BUNA!!

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...