.

sâmbătă, 3 septembrie 2011

Gogosari si conopida in sos de mustar

Pentru cei care vor o  altfel de reteta cu gogosari pentru toamna, va recomand urmatoarea:

2.5 kg de gogosari
2.5 kg de conopida
3 borcane de mustar- bunatati de la bunica-
zahar, otet,piper boabe, foi de dafin
sare neiodata
ulei 500 ml


Se opareste conopida, in apa cu sare,se curata gogosarii si se taie felii
Conopida se desface in bucatele mici.


Din mustar ,ulei, otet, zahar (dupa gust),piper, foi de dafin, sare ,se face o maioneza, care se pune pe foc intr-o oala de tuci.

Cand da in primul clocot se pune conopida si gogosarii, si se lasa pana se inmoaie putin.










Apoi se pun in borcane,   totul fierbinte, nu lasati sa se raceasca.
Capsati si puneti borcanele sub paturi sa sa receasca treptat.




Acest preparat este ff. bun la fripturi, cartofi pai, sau chiar folosit iarna la o salata orientala la care mai adaugati ceapa si castraveti murati. Sper sa va placa !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...