Aceasta este:
10 oua
200gr zahar, vanilie
5 lg faina
5 lg gris
5 lg cacao
5 lg miere
1 1/2 praf copt
50 ml lapte
270 ml ulei
( tava recomandata 30/40, eu am facut-o in 30/20 si mi-a iesit blatul prea inalt)...
citeste toata reteta
Crema:
500ml frisca lichida hulala
100 ml lapte
1 cutie lapte condensat
1 plic gelatina
1 lg es rom
2 lg miere
1 z. vanilat
Glazura 1:
1 ciocolata neagra
70 gr unt
2 lg lapte
2 lg ulei
Glazura de final:
2 ciocolate neagre
120 gr unt
1 es rom, sau 1 lg coniac
3 lg ulei
2 lg lapte
2 lg zahar pudra
Se separa ouale, galbenusurile batandu-se cu zaharul, pana se topeste.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , vanilia si 3 pic de lamaie pentru reusita.
Se adauga la galbenusuri, faina, grisul,mierea, praful de copt, cacaoa, adaugandu-se uleiul si laptele treptat.
La compozitie se adauga si albusurile spuma, amestecand de sus in jos, usor, pentru a nu se lasa albusurile.
Se pregateste tava si se toarna 1/2 din compozitie, care se coace la foc potrivit, la fel procedandu-se si cu cealalta 1/2 de compozitie, la final rezultand 2 foi.
Se lasa la racit.
Ne apucam sa pregatim crema:
-as vrea prima data sa va spun , ca frisca se tine la rece inainte de a lucra cu ea.
-intr-un bol, puneti frisca rece, apoi laptele, es de rom si bateti la mixer pana se intareste bine
-adaugati apoi cutia de lapte condensat, vanilie, si miere
-la final puneti la hidratat gelatina, apoi topiti-o pe aburi, si adaugati peste crema
-amestecati bine si dati crema la rece
Preparam prima glazura:
- puneti intr-un vas ciocolata facuta bucatele,untul ,laptele si uleiul
-topiti pe aburi pana se lichefiaza, lasati un pic la racit
-intre timp, puneti peste prima foaie de blat, 1/2 din crema, turnati din glazura care intre timp s-a racit si ingrosat un pic
-dati la frigider pana se intareste glazura
-apoi cu grija , puneti si cealalta 1/2 de crema, niveland fff. bine!
-asezati si cea de a doua foaie de blat
Glazura de final:
- se pun toate ingredientele pe bain marie la topit
-apoi se lasa la temperatura camerei pentru a se ingrosa un pic, nu f . mult!
-se toarna incet pe toata suprafata, fara a nivela, incepand din mijloc si continuand pina la terminare
-dati la rece pentru intarirea glazurii apoi taiati cu cutitul inmiuat in apa fierbinte!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu