.

luni, 16 iulie 2012

Compot de visine,cirese dulci si amare


De fiecare data fac  compot din cele3  feluri de cirese ,in primul rand pentru a face chisalita, (un desert, facut de mama si bunica) dar si pentru salate de fructe, cat si pentru a fi consumat ca atare.
Se aleg fructele sanatoase si  se spala bine ....citeste toata reteta



Se pun in borcane de 8oo gr fructele pana la jumatatea borcanului, separat cirese, visine, cirese negre.

Apoi se umplu cu apa si se rastoarna, doar apa  intr-o oala ,pentru a face siropul .
Eu nu am o masura pentru zahar, ci pun zahar dupa gust, adica sa fie ff. dulce
siropul, si va garantez reusita( de ex. la 9 borcane de cirese amare , am pus cam 1,5 kg de zahar, si lamaie)
Pune-ti pe foc, sa topiti zaharul si dati un clocot, apoi opriti  focul.


Turnati siropul in borcane peste fructe, apoi puneti o aspirina la borcanul de 800, jumatate la borcanul de 400 si 1 si jumatate la sticlele  de 1 l si o sa vedeti ca nu o sa aveti nici o problema, cu conservele- apoi puneti imediat capacele la borcane.


 Daca vedeti  ca un capac nu se infileteaza bine, schimbati-l, ca sa nu aveti surprize neplacute!

Dati foc la cuptor,foc mic , asezati borcanele intr-o tava, si  lasati la fiert pana apa se coloreaza intens si fructele se ridica ,cam 40 min, apoi opriti focul si lasati borcanele in cuptor pana a doua zi!
POFTA  BUNA!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...