Am sa va impartasesc reteta mea.
rosii coapte
sare,
zahar
busuioc
cimbru
piper...........citeste toata reteta
Nu am scris cantitatile, pentru ca folositi cate kg de rosii vreti.
Se dau prin separatorul de rosii.
Sucul rezultat se pune intr-un vas de tuci, se adauga sare neiodata ,lasandu-se cam 3 ore in repaos, ca sa se separe apa de pulpa de rosii, apoi cu un furtun, introdus pe langa peretii vasului, incet, se scoate apa de rosii, ramanand sucul mai gros.
Cand s-a ingrosat sucul se opreste focul si se toarna fierbinte in sticlele sterilizate (nu nuitati sa puneti metal dedesubt), adaugati o aspirina la litru, si o pelicula de ulei.
Daca nu va e pe plac, cand folositi sucul aruncati uleiul.
Dati sticlele la cuptor pentru 25 min, la foc mic apoi stingeti focul si lasati sticlele in cuptor pana a doua zi.
Depozitati la rece.
Ce reteta grozava!
RăspundețiȘtergere