marți, 4 septembrie 2012

Suc de rosii conservat

Eu de regula nu folosesc bulion cumparat, asa ca in fiecare an, fac suc de rosii in cantitati considerabile.
Am sa va impartasesc reteta mea.


rosii coapte
sare,
zahar
busuioc
cimbru
piper...........citeste toata reteta



Nu am scris cantitatile, pentru ca folositi cate kg de rosii vreti.


Se spala bine si se taie in patru.
Se dau prin separatorul de rosii.
Sucul rezultat se pune intr-un vas de tuci, se   adauga sare neiodata ,lasandu-se cam 3 ore in repaos, ca sa se separe apa de pulpa de rosii, apoi cu un furtun, introdus pe langa peretii vasului, incet, se scoate apa de rosii, ramanand sucul mai gros.

Se pune la fiert. Cand  da in clocot se condimenteaza cu busuioc, cam 10 gr la10 kg rosii, cimbru, zahar cam 300 gr sau mai mult, depinde cum vreti sucul de dulce,piper, si sare .
Cand s-a ingrosat sucul se opreste focul si se toarna fierbinte in sticlele sterilizate (nu nuitati sa puneti metal dedesubt), adaugati o aspirina la litru, si o pelicula de ulei.
Daca nu va e pe plac, cand folositi sucul aruncati uleiul.
Dati sticlele la cuptor pentru 25 min, la foc mic apoi stingeti focul si lasati sticlele in cuptor pana a doua zi.
Depozitati la rece.



Un comentariu: