6 lamai potrivite
2 cutii de ton
1 cutie de pate de porc mare
1 lg de mustar iute...citeste toata reteta
zeama de lamaie
1|2 pach.unt
ceapa 2buc
4 lg de maioneza cu lamaie
Din ton(scurs), pate, unt, mustar, ceapa taiata marunt, maioneza, se face o pasta.
Lamaile se spala f.bine, apoi se taie un capac cam la 1/4 din lamaie, se scobesc cu atentie, scotind tot miezul si lasati la scurs.(eu aici le-am taiat la jumatate . dar iese mai bine daca taiati numai un capac)
In partea laterala , a lamaiei se face tortita cescutei. exact ca in poza.
Se taie si varful ascutit a lamaiei ca sa aiba stabilitate.
Apoi cu un cutit ,cu varful ascutit,incercati sa desprindeti partea galbena de cea alba cu foarte mare atentie!!!
Coborati varful de sus ,si bagati-l in interior, construind ....o tortita!
Aceste "cescute" se umplu cu pasta de peste, se orneaza cu maioneza si patrunjel!!
Se da la rece cam 3 ore apoi se sevesc!
Am sa va spun ca, secretul reusirii acestui preparat , consta in scurgerea bine a tonului, si a lamailor de zeama!!!!
imi place f tare ideea ta de a face cescute din lamaie...oricum vad ca esti pasionata de asta , mi-a placut mult ce-am vazut, de asemenea si blogul tau! Si mie imi place tot ce tine de creativitate, dar cand se transpune in plan culinar...!!!raman fara cuvinte! felicitari!
RăspundețiȘtergereMersi. din suflet, pentru incurajari, deoarece sant incepatoare in bloggerit! Te pup si iti urez o zi placuta!
RăspundețiȘtergere