De la inceput , tin sa mentionez ca nu e o zacusca " spectaculoasa" dar f. buna pentru cei care indragesc fasolea, in plus de asta in post, te scuteste de un pranz.
Pentru aceasta ne trebuie:
2 kg de fasole
2.5 l suc de rosii
8 kg de ardei,sau gogosari
1kg morcov(optional)
3kg ceapa
1.5l ulei,sare,piper ,foi de dafin
Se pune fasolea la fiert si se fierbe bine, schimband apa de 2 ori, apoi se da prin masina, sa iese pasta.
Se coc ardeii, se curata, si se dau prin robot,
Ceapa se curata se taie marunt sau se da prin robot.
Morcovul se curata si se rade prin razatoare mica.
Se incinge 05.l ulei, se pune ceapa cu o canita de apa, sa se caleasca si in felul acesta nici nu o sa iese prajita, deci un plus pentru ficat!
Apoi puneti morcovul , la fel cu o canita de apa, pana se inmoaie.
Dupa calirea morcovului si inmuierea lui se pun ardeii dati prin masina.
Acum se pune fasolea , uleiul ramas si sucul de rosii, si se fierb la foc mic.
Dupa fierberea de 2 h, trebuie sa iese o pasta.
Tin sa mentionez ca aceasta reteta, iese ff bine,si daca puneti fasolea intreaga , nu data prin masina, iar ardeii copti taiati fideluta. Anul viitor o sa incerc si in felul acesta.
Cam asa iese, la final. Eu pun aceasta zacusca in borcane de 0.8 ml.
Apoi se pun in cuptor borcanele , si se lasa cam 25 min la foc mic.
Se racesc in paturi.
Daca incercati, aceasta reteta sper sa va placa!
Cu astea spuse, va urez spor la treaba!
Salut!
RăspundețiȘtergereAi fi interesata de un schimb de link cu MasterChef Romania?
Siteul este unul dedicat fanilor emisiunii MasterChef.
Salut si bine ai venit !DA !!sigur.... cu placere!
RăspundețiȘtergereMa poti adauga cu numele MasterChef Romania cu link catre http://masterchef.ucoz.ro/ .
RăspundețiȘtergereAstept sa imi spui cum sa te adaug, fie aici, fie printr-un comentariu pe site.
O zi frumoasa!
Pe mine ma poti adauga cu mumele de CULINARE CU FETE ISTETE , iar link catre http://culinarecufeteistete.blogspot.com
RăspundețiȘtergereNu am inteles unde sa ma adaugi...!