Este un aperitiv f .gustos care poate insoti de la fripturi crocante , pana la la cartofii prajiti, sau cu ce aveti pofta! O adevarata delicatesa, care poate avea multe intrebuintari: se poate face si o omleta delicioasa adaugand doar o lingura de sos, sau un adevarat deliciu de sos pentru paste, daca il adugati in sosul de rosii,si multe altele, doar sa lasati imaginatia si papilele gustative sa zburde!!!
Ce ne trebuie:
30 buc gogosari
0.800 gr bulion
0.400gr mustar "bunatati de la bunica"
sare neiodata, piper boabe, foi dafin,
zahar (dupa gust) sau miere
250 ml ulei
100 ml otet
Cum procedam :
Se coc gogosarii. O sa vi se para mai dificil , sa ii coaceti , dar va asigur de reusita asupra gustului, in comparatie cu cei folositi cruzi!
Se curata de coaja si se taie fideluta.
Intr-o oala de tuci, adaugati bulionul , mustarul, uleiul, sarea , otetul,piperul ,dafinul (3 foi), si zaharul ( dupa gust, trebuie sa iese o pasta dulce acrisoara) si fierbeti la foc mic sa se intrepatrunda gusturile.
Pasta respectiva trebuie sa fie de consistenta smantanii.
Puneti in aceasta, gogosarii copti si taiati,.
Fierbeti cam 20 min, apoi puneti in borcane, cu un pic de aspirina si sterilizati la cuptor, inca 15 min, apoi raciti borcanele in paturi.
Spor la treaba si.. POFTA BUNA!
forte buna reteta, multumesc!
RăspundețiȘtergereCu placere , si alta data !Ma bucur ca ti-a placut!
RăspundețiȘtergere