.

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Paine evantai

 Aceasta reteta am vazut-o prima data pe site-ul www.cookaround.com si am zis ca neaparat trebuie a o incerc si eu, un pic adaptata.

Aluat:
        -1 kg faina,10 gr drojdie
        -500 ml apa calda(lapte)
        - sare, 3 lg de grasime

  Umplutura:
        -  200gr sunca pui(carnati)
        - 80gr cascaval(br. burduf)
        -1  galbenus ptr. uns



      Se face un aluat de paine ,   clasic, din care va vor iesi, doua paini evantai. Dar sa vedem cum procedam:
-aluatul se imparte in doua: o bucata de aluat se face ca un baton , si se face un dreptunghi de 30/45.(mie nu prea mi-a iesit  dreptunghi)







- se pune pe toata foaia cascaval ras, iar in partea de jos, mai putin de jumatate, se pune , sunca, sau carnatii


-partea simpla cu branza , se pliaza pana la carnati


-apoi se mai pliaza o data, spre capat, apoi se arcuieste,  se aplatizeaza un pic, direct pe foaia de copt unsa cu ulei




- apoi se taie  straifuri de 2,5 cm, latime si  7 cm lungime


- aceste straifuri se rasucesc un pic la dreapta sau la stanga, ca in imaginea de mai sus


-apoi se ung, painele cu   un galbenus, si se lasa la crescut cam 1/2 ora, in tava, apoi se da la cuptor

- se coace 15 min la foc mic, iar 45 min la foc mediu



-asa arata cand am scos-o din cuptor. Delicioasa , nu ?



 Taiati-o  felii de cam 2 cm si seviti alaturi de o bere rece, sau ca un aperitiv deosebit!












POFTA BUNA!!!!!!
                              si spor la treaba!

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...