.

duminică, 20 februarie 2011

Nuci

Coji:
   -3 oua
   -250 gr zahar
   -250 ml ulei
   -250 gr margarina
   - drojdie cat o nuca, sare
   - faina cat cuprinde

Crema:
   -500 ml lapte, 100 gr nuci
   -5 lg zahar, zah. vanilat
   -5 lg faina, cacao 3 lg
   - 3 lg ness, es rom, margarina

     Se bat cele 3 oua cu zaharul si z. vanilat pane se topeste. Apoi se adauga margarina topita la microunde cam 8 sec, uleiul, drojdia iar la sfarsit faina.






Cam asa trebuie sa iese aluatul. Acum ne ocupam de forma: se unge cu un pic de ulei si se pune pe foc sa se incinga bine, apoi se fac bilute de dimensiunea unei cirese si se aseaza in forma incinsa, se inchide capacul si se pune pe foc. Se coc pe foc moderat.




Apoi se face din ingredientele de mai sus o crema fiarta care se lasa la racit. Se adauga margarina, si nucile precum si es de rom . S e umplu jumatatile de nuci, si se lipesc cate 2, se dau la rece pana a doua zi, cand se pudreaza cu zahar.


           Sa aveti pofta!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...