.

joi, 20 ianuarie 2011

Prajitura cu foi lica


Ingrediente:
               -foi de napolitanie
Crema pt. foi:
               - 250gr unt
               - 5 galbenusuri
               -450 g zahar, 4 lg faina
               - 100g biscuiti
               - 250g nuca macinata
               - zahar vanilat, 1/2 st de rom
               - 100 g stafide, cocos







  Mod de preparare:
         
   Se  pune  pe foc 250gr de zahar si se topeste  pana se face un caramel limpede.
  In acelasi timp , se topeste untul, apoi se adauga galbenusurile si zaharul, vanilia, si se fierb, pana devine o budinca. Cand crema s-a ingrosat, se adauga nuca macinata, biscuitii  sfaramati, stafidele, z. vanilat, si se lasa sa dea un clocot.
        




   Se ia de pe foc, se adauga caramelul , si nuca de cocos si se amesteca rapid.
      
                     Se pune si un picut de es rom, daca va place. Se  aseaza pe un blat de lenm foaie ,crema, foaie, etc. Se da la rece , pana a doua zi.


S e taie  in   straifuri , se pune glazura sau se lasa ,asa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...