Retete de bucate, prajituri ,torturi, conserve si tot ce trebuie gospodinelor iscusite , alaturi de sfaturi si sugestii care sper sa va fie de folos.
.
joi, 20 ianuarie 2011
Prajitura cu foi lica
Ingrediente:
-foi de napolitanie
Crema pt. foi:
- 250gr unt
- 5 galbenusuri
-450 g zahar, 4 lg faina
- 100g biscuiti
- 250g nuca macinata
- zahar vanilat, 1/2 st de rom
- 100 g stafide, cocos
Mod de preparare:
Se pune pe foc 250gr de zahar si se topeste pana se face un caramel limpede.
In acelasi timp , se topeste untul, apoi se adauga galbenusurile si zaharul, vanilia, si se fierb, pana devine o budinca. Cand crema s-a ingrosat, se adauga nuca macinata, biscuitii sfaramati, stafidele, z. vanilat, si se lasa sa dea un clocot.
Se ia de pe foc, se adauga caramelul , si nuca de cocos si se amesteca rapid.
Se pune si un picut de es rom, daca va place. Se aseaza pe un blat de lenm foaie ,crema, foaie, etc. Se da la rece , pana a doua zi.
S e taie in straifuri , se pune glazura sau se lasa ,asa.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu