Ne trebuie:
1,5 kg capsuni
crema:500 ml lapte
5 galbenusuri
5 lg faina
150 gr zahar...citeste toata reteta
vanilie
2oo gr unt
300 ml frisca( ptr ornat)
1 es rom
1 plic tortgelee rosu
blat:8 oua
5 lg apa
8 lg faina
8 lg zahar(ptr. blat)
1 pf de copt
....cred ca am scris toate ingredientele, ma faceti atenta, daca nu!!!
Taiati 1,3 kg de capsuni, felii si adaugati zahar si es de rom.
Prima data facem blatul: bateti albusurile cu un strop de sare si cateva pic de lamaie; din zahar si apa faceti un sirop ca la duceata si il adaugati peste albusuri si continuati baterea; adaugati galbenusurile apoi faina cu praful de copt, amestecand de sus in jos cu grija. Eu am avut si niste resturi de nuca pralinata si am pus in blat. Turnati in tava cu hartie de copt. Dimensiunile tavii sant de 30/40. coaceti cam 40 min.
Facem crema de vanilie: frecam galbenusurile cu zaharul , si zaharul vanilat pana se topeste apoi adaugam 100 ml lapte si faina ; 400 ml lapte se incalzesc pe foc.Se toarna in fir amestecul de galbenusuri peste laptele fiert si se amesteca in continuu, sa nu se prinda. Cand s-a ingrosat , crema e gata si o lasam la racit.
Dupa racire se adauga untul si 100ml frisca batuta.
Blatul se taie in doua si se stropeste cu siropul lasat de capsuni.
Restul de frisca se mixeaza ( eu am folosit hulala) si se da la rece.
Faceti jeleul conf. instructiunilor de pe plic.
Ornati cu frisca de jur imprejur cam 6 cm, iar in mijloc asezati felii de capsuni cu zahar, iar peste ele turnati tortgeleul .
Din capsunile ramase fara zahar, ornati frisca si dati la rece pentru 2 ore.... daca rezistati, la mine nu a mai apucat, s-a mancat de pe tava direct., aceasta prajitura cu capsuni si crema de vanilie....!!
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu