Broccoli este renumit datorită cantității mari de vitamine conținute, în special vitamina C, A, B complex, acid folic, E și K. De asemenea, în broccoli se găsesc fibre solubile și numeroase minerale printre care potasiu, fosfor, fier, magneziu, calciu și sodiu.
Dacă totuși lista asta impresionantă nu va convins, aflați că broccoli
conține și o substanță extrem de activă în lupta împotriva celulelor
canceroase, numită sulforafan. Astfel, cei ce consumă
în mod frecvent broccoli prezintă un risc mai scăzut în a se îmbolnăvi
de cancer de prostată, de sân, pulmonar sau de colon.
Cantitatea mare de vitamina C pe care o conține broccoli ajută
organismul bebelușului să absoarbă mai eficient fierul și calciul oferit
de această legumă verde. Totodată, vitamina C fortifică sistemul
imunitar al micuțului în perioadele reci ale anului.
Datorită conținutului ridicat de acid folic (vitamina B9) conținut de
broccoli, femeile însărcinate îl pot folosi ca supliment natural pe
perioada sarcinii, prevenind astfel apariția anomaliilor sistemului
nervos și coloanei vertebrale ale bebelușului.(sursa diversificare.ro)
citeste toata reteta
Adevarat ca nu este o leguma foarte accesibila la pret , pentru toata lumea, dar din cand in cand o putem introduce in alimentatie.Aceasta reteta ne place, si o fac si repede!
Ne trebuie:
spaghete (din grau dur, ar fi bine)
2 buchete de broccoli
sare ,ulei masline
piept pui, condimente
cascaval
ketchup, o ceapa
Pentru a cumpăra cel mai bun și proaspăt broccoli, alegeți mănunchiul cu
floretele colorate uniform. Ele pot fi de culoarea verde, mai deschis
sau mai închis, sau cu tentă violacee. De asemenea, asigurați-vă că
mănunchiul ales nu prezintă urme de lovituri și este mai tare.
Evitați-le pe cele cu o tentă gălbuie – culoare ce indică maturitatea
precum și pe cele mai moi la atingere
Se taie pieptul de pui bastonase, brocoli se rup in buchetele mici si se clatesc cu apa rece.
Puneti pe foc o oala cu apa si sare, si clocotiti, apoi adaugati buchetelele pentru 5 min. apoi le scoateti.
Caliti si broccoli cu o lg de ulei masline, pentru 2 min.
Fierbeti si pastele apoi le clatiti cu apa rece.
Pieptul de pui il amestecati cu un dresing din condimente amestecate cu ulei de masline, apoi il caliti intr-o tigaie antiaderenta.
Puteti adauga si o ceapa mica taiata marunt.
La sfarsit adaugati si putin ketchup facut in casa sau din comert.
Apoi montati in farfurie: un strat de paste,unul de broccoli, unul din piept de pui si amestecati putin, apoi presarati cascaval si daca va doriti un pic de ketcup.Ornati cu verdetata si serviti!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu