ciuperci
praz
morcov, pastarnac,telina radacina
marar, patrunjel
orez,piper,sare
suc rosii, cimbru...citeste toata reteta
2 lg faina
ardei grasi, frunze vie sau de varza(cantittatile la alegere)
soia maruntita
Haideti sa facem si niste sarmalute de post!!!!
Spalam si curatim legumele. Orezul se spala in mai multe ape, apoi se lasa la umflat in apa calda. Soia se fierbe in supa de legume, apoi se scurge.
Taiem prazul si ciupercile si le punem la calit in putin ulei( ciupercile lasa zeama).
Radacinoasele se dau prin razatoare si se pun un pic la stins pe foc cu putina apa si ulei. La urma adaugati orezul.
Punem si verdeata taiata marunt, adaugam si ciupercile cu prazul, faina si omogenizam.
Decapam ardeii , ii oparim in apa cu sare, si pregatim frunzele.
Umplem ardeii, si infasuram sarmalele, apoi punem la fiert intr-o oala cu sos de rosii si apa, la foc mic.
Lasam la fiert aprox. 1h, si jumatate.
Serviti alaturi de mamaliguta si ardei iuti . POFTA mare!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu