Se aleg fructele sanatoase si se spala bine ....citeste toata reteta
Se pun in borcane de 8oo gr fructele pana la jumatatea borcanului, separat cirese, visine, cirese negre.
Eu nu am o masura pentru zahar, ci pun zahar dupa gust, adica sa fie ff. dulce
siropul, si va garantez reusita( de ex. la 9 borcane de cirese amare , am pus cam 1,5 kg de zahar, si lamaie)
Pune-ti pe foc, sa topiti zaharul si dati un clocot, apoi opriti focul.
Turnati siropul in borcane peste fructe, apoi puneti o aspirina la borcanul de 800, jumatate la borcanul de 400 si 1 si jumatate la sticlele de 1 l si o sa vedeti ca nu o sa aveti nici o problema, cu conservele- apoi puneti imediat capacele la borcane.
Daca vedeti ca un capac nu se infileteaza bine, schimbati-l, ca sa nu aveti surprize neplacute!
Dati foc la cuptor,foc mic , asezati borcanele intr-o tava, si lasati la fiert pana apa se coloreaza intens si fructele se ridica ,cam 40 min, apoi opriti focul si lasati borcanele in cuptor pana a doua zi!
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu