Ne trebuie:
-aluat:1 kg faina alba
2 oua, sare, vanilie
500 ml lapte caldut,
drojdie,razatura de lamaie
200 gr zahar,
ulei ptr. framantat..citeste toata reteta
-umplutura brz: 1 kg br dulce de vaci( mai grasa si scursa bine)
300 gr zahar( dupa gust)
zahar vanilat,razatura lamaie, sare,
4 oua
4 lg de gris, sau faina
-pentru pudrat :zahar pudra cu aroma de vanilie
-smantana dulce
Cernem faina pentru a o aera, in mijloc facem o gaura pentru maia : punem drojdia maruntita, cu putin zahar, pentru a se lichefia. Turnam un pic de lapte caldut si apoi amestecam bine, luand si un pic de faina de pe margini pentru a iesi o maia moale, lasam apoi la caldura pentru a creste.
Dupa ce a crescut maiaua se amesteca cu restul de faina, apoi laptele cu zaharul,si razatura se incalzeste, pana se topeste zaharul se toarna peste faina putin cate putin si se framanta pana la omogenizare.
Se bat ouale spuma cu sarea si zah. vanilat adaugandu-se si acestea peste aluat framantanu-se in continuare. Dupa ce framantam cam 20 min, se toarna uleiul caldut, ca la cozonac, pana ce aluatul se desprinde de pe maini.
Lasam sa se odihneasca aluatul, doar 15 min.
Apoi impartim aluatul in bile egale.
Intindem fiecare biluta pe rotund, in mijloc se pune branza facuta asa: brz. de vaci scursa de zer, se amesteca cu zaharul, zah. vanilat, grisul, sare, razatura si ouale batute spuma.
Imi pare rau ca nu am facut mai multe poze, dar am uitat!
Impachetati ca la placintele poale in brau , clasice. asezati in tava, ungeti cu ou batut si dati la cuptor(incalzit in prealabil)
Scoateti placintele dupa coacere si asezati pe farfurie, si pudrati din belsug cu zah. pudra cu vanilie si turnati cam 3 lg sde santana .
Serviti la masa fiebinti!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu