Este un desert fff usor de facut si pretul foilor de cremsnit este destul de accesibil ca sa nu trebuiasca sa le facem in casa.
Ne trebuie :
1 pachet foi cremsnit
2 l lapte
250 gr amidon
zahar 600 gr
vanilie 20 gr
6 galbenusuri
Crema:
Laptele(400ml) se amesteca cu amidonul ,apoi se adauga galbenusurile.
Restul de lapte si zaharul se pun la fiert, amestecandu-se continuu. se adauga treptat compozitia de lapte si amidon,galbenus si se amesteca timp de 5-10 min.
Compozitia rezultata se ia de pe foc si se continua amestecarea pana se raceste binisor..
Aceasta crema se pune intre cele 2 foi de cremsnit, si se da la rece.Puteti monta prajitura chiar in cutia de la foi.
Se taie cand s-a racit!
Se poate pudra prajitura cu z. pudra sau se pune un strat de frisca.
POFTA BUNA!!!
Ce pofta mi-ai facut ? Aici nu se gasesc foi pentru cremsnit, asa ca servesc virtual de la tine si maninc doar cind merg in tara...
RăspundețiȘtergereCe bine arata, felicitari!!
RăspundețiȘtergereDaca doresti, te invit sa participi la provocarea lunii noiembrie "Dulce Romanie", te astept cu drag! (detalii la mine pe blog)
Adica aici:
RăspundețiȘtergerehttp://de-alebubulinei.blogspot.com/2011/11/provocarea-lunii-noiembrie-dulce.html
Multumesc, pentru aprecieri si va mai astept!
RăspundețiȘtergereIar , pentru Alexandrina multumesc pentru invitatie!
E tot cu foi cumparate, cine stie cum se fac foile de casa?
RăspundețiȘtergere