.

joi, 17 mai 2012

Urzici facaluite cu hrean


Ne trebuie:
urzici
ceapa,
unt(ulei)
morcov
hrean

Se aleg urzicile, numai varfurile, apoi se spala in mai multe ape.
Se pune pe foc o oala cu apa la fiert.citeste toata reteta
Cand apa da in clocot se pun urzicile, se adauga sare, si se lasala fiert pana se inmoaie.
Apoi se scurg si se da la blender .


Separat se toaca ceapa(cantitatile  le stabiliti , dupa gust), un morcov se da prin razatoarea fina ,se amesteca.

Se dau si acestea prin blender,apoi se trag intr-o tigaie cu unt sau ulei.Cand s-au muiat, se adauga urzicile
se adauga o cana de apa si se lasa pe foc, pana scade apa.


Dupa ce apa a scazut,se inmoaie o lg de faina cu apa rece si se toarna peste compozitie.
Se adauga piper, si se mai lasa 10 min.

Acest preparat se serveste cu mamaliguta si hrean ras.

POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...