.

miercuri, 7 martie 2012

Cornulete fragede cu nuca(rahat)


300 gr untura
800 gr. faina
1 cana smantana sau ulei
1 cana bors
otet 3 lg
1 lg bicarbonat
sare , vanilie ,es rom
200 gr nuca macinata * sau rahat taiat betisoare
3 albusuri ptr. nuca
50 gr cacao...citeste toata reteta


zahar pudra cu vanilie
zahar ptr. nuca, razatura lamaie
2 lg lapte ptr nuca
3 lg de nutela ptr. nuca

Din faina ,untura,smantana,bors,bicarbonat stins cu otet, vanilie , sare se framanta un aluat.

Vreau sa specific ca ingredientele din aluat  trebuie sa  fie reci!
Apoi se da aluatul la rece cam 2 ore.
Se scoate aluatul se intinde o  foaie , se taie patrate, iar in mijloc se pune crema de nuci.

Crema de nuci:
-se bat albusurile, se amesteca cu nuca, apoi se adauga,zaharul, vanilia, es de rom,cacaoa,nutela,laptele si se omogenizeaza


Se ruleaza patratele ,pornind dintrun colt.

Cornuletele se pun in tava, si se dau la  cuptor, pentru 20 min, apoi se scot si se pudreaza cu zahar vanilat.( le pun intr-o punga de hartie si torn zahar pudra, apoi amestec)



POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...