Aceasta e o prajitura care e foarte bine primita, din doua motive: se face usor si repede si este fff" .mancata"!!!
Ne trebuie:......
citeste toata reteta
1.blat:8 oua
8 lg zahar
1 plic si 1/2 de crem ole de cacao
2. crema:0.5 l frisca hulala
lapte conform instructiunilor de pe ambalajul de la frisca
2 plicuri de crem ole de vanilie
3.glazura:1 ciocolata neagra primola
100 ml frisca
50 gr unt, cateva picaturi de lichior
Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu zaharul, un praf de sare si 4 pic. de zeama lamaie.
Dupa aceea se adauga praful de budinca si se mesteca usor de sus in jos cu o spatula.
Se pregateste o tava de 30\40 cu foaie de copt, se rastoarna compozitia si se da la cuptor, cam 30 min.
Dupa coacere, se scoate foaia de copt si se lasa la racit.
Acum pregatim crema:
-se bate frisca cu laptele, se adauga praful de budinca vanilie si 1\2 sticluta de rom, continuandu-se operatia pana la inchegare.
Acum facem glazura: punem intr-un vas pe bain marie ciocolata,untul, si frisca( eu am pus si una alba, ca nu aveam destula neagra), si topim.
Dupa topire, se adauga cateva picaturi de lichior de ciocolata, pentru mai multa savoare, apoi o lasam un pic la racit, pentru a deveni mai densa si a nu curge de pe prajitura.
Sa trcem la asamblare:
-punem crema peste blat, apoi turnam glazura , apoi ornam
Din lipsa de timp eu am pus doar perlute colorate.
Dati la rece pana a doua zi !
POFTA BUNA!!!!
Beautiful bars. And the three layers look totally decadent!
RăspundețiȘtergereMersi!! E si fff. buna!
RăspundețiȘtergere