.

marți, 4 ianuarie 2011

Prajitura Tosca

                                               Blat:    8albusuri
                                                          250g zahar
                                                      50g nuca cocos
                                                          150g mac
                                                          4 lg faina
                                                          1 praf de copt
         MOD DE PREPARARE:                                                                                                                                                                                            Cele 8 albusuri se bat spuma cu un pic de sare, se adauga treptat zaharul(daca aveti zahar pudra e mai bine ), apoi nuca de cocos, macul,  si la sfarsit cele 4 linguri de faina, oprind mixerul, amestecand cu lingura de jos in sus ca sa nu se lase aluatul, insotite de un praf de copt. Aluatul rezultat se toarna intr-o tava de 35/25, si se lasa in cuptorul incalzit dinainte,  vreme de 20 min sa se coaca. Rezultatul e urmatorul:


 Va iesi  un blat cam de 3 cm inaltime.
Lasam blatul la racit.
Apoi ii indreptam  marginile, pregatindu-l astfel, pentru ai aseza crema deasupra. Dar sa vedem reteta pentru crema:

Crema:  8 galbenusuri
             8 lg de zahar
             300 ml lapte,250g ciocolata
             3 lg faina, bisc. 500g
             1 plic de creme ole
             10 g gelatina, sare, unt 200g




    MOD DE PREPARARE;

Galbenusurile se freaca  cu zaharul si zaharul vanilat. Cele trei linguri de faina,, plicul de creme ole se amesteca  si se toarna laptele in fir , peste acestea, amestecandu-se bine sa nu faca cocoloase.
Se pune pe foc , mestecand continu, pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit.   Asa trebuie sa arate cand se ia de pe foc.                                                                       

Se pune la umflat gelatina, apoi se dizolva pe bain-marie, usor. Nu se lasa sa se raceasca crema  de tot, ci ,calduta, ca sa se poata incorpora gelatina. Apoi se pune mixerul in functiune, si adaugam untul in crema, putin cate putin sa nu se taie crema.



  Apoi asamblam prajitura dupa cum urmeaza:
      - asezam blatul, pe el punem jumatate din  crema de  vanlie, apoi punem un rand de biscuiti, insiropati intr-un sirop de apa cu zahar, vanilie, es rom, si cafea( credeti-ma iese, f. bine cu biscuitii insiropati  cu acest sirop. Reteta originala nu este cu bisc. insiropati, dar incercati, nu veti regreta), apoi celalta  jumatate de crema si iar un rand de biscuiti insiropati.
               

  Rezultatul  acesta este taiere in sectiune.

               
                      Din 250 g ciocolata , un cub de unt, 2 linguri zahar  si 3 lg de lapte, am pregatit un sos. Le-am fiert pana s-au ingrosat. Cat era inca caldut l-am intins peste prajitura.  Sau urmatoarea glazura:
Glazura:
100 g ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
50 g unt
 Punem pe foc mic ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul. Amestecam pana se topeste ciocolata si dam deoparte.
Lasam sa se raceasca putin iar cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase o intindem peste prajitura incepand din mijloc. Puneti orice glazura din ciocolata doriti, dupa gustul vostru si dupa placerea  voastra. E bine oricum, nimic nu e batut in cuie, dati drumul imaginatie !




2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...