1 l lapte
1 buc es rom
6 oua
3 plic zah. vanilat
250g zahar
1. Separam albusurile de galbenusuri.
Batem galbenusurile cu 100 g zahar pana se topeste, apoi adaugam 2 plicuri de zahar vanilat, iar daca va permiteti, puneti baton de vanilie, va avea un gust divin de vanilie!!!
2. Fierbeti laptele , cu 50 gr de zahar si put zahar vanilat.
3 .Intre timp, bateti albusurile spuma cu putina sare, adaugati 100g zahar si bateti pana se topeste zaharul si se intareste spuma ( pentru reusita garantata a buletelor de albus, folositi zahar pudra ).
4. Cu laptele pe foc, clocotind , puneti cu lingura albus in lapte , lasati 2 min, intoarcem si mai lasam un min
Scoatem cu spumiera buletele pe un platou.
Peste galbenusuri punem cu grija lapte cald, amestecand pana se incorporeaza . Se pune pe foc mic si se fierbe totul pana devine ca o smantana . Se da deoparte , se lasa la racit, si se pun cateva picaturi de es de rom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZffv1x29IAZld1H7mHNERsHBtg2CPGT4YD3-_23Lgi9ENgi-xR403ehNjnM1qq9tzBoRvi34u9VUX3MN6ScN48zrKHT65JShuefGfken_xT1bv1ZDhNGVPtieYuWg-J2LCM4swJpREMij/s1600/1.jpg)
5. Pe platou se pune crema de vanilie si buletele deasupra. Se spune ca laptele de pasare este simbolul imposibilului, cu alte cuvinte e atat de fin si de bun, ca nu iti vine sa crezi ca poate fi si adevarat. Serviti cu drag! si pofta buna!
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu