Conserv mazare aproape in fiecare an, imi place foarte mult!!!Fac salate cu mazare,paella, tocanite etc... de asta conserv mazarea simpla, fara rosii, ardei.
Ne trebuie:
pastai mazare
sare neiodata
zahar
aspirine
Deci, cumparati pastai de mazare cat mai proaspat culese, scoateti boabele, spalati-le in mai multe ape.
Clocotiti intr-o oala apa cu sare si zahar. O sa ma intrebati de cantitati, dar nu tin cont, daca mai ramane apa, dupa ce fierb mazarea si completez borcanele, o arunc, iar la sare , sarat un pic peste normal
Sa revenim:
Puneti boabele cand clocoteste apa si lasati la fiert cam 15 min, la foc potrivit
Scurgeti boabele, dar nu aruncati apa .
Spalati si sterilizati borcanele. Asezati boabele in borcane, turnati apa de la fiert(calda, nu rece), puneti cate o aspirina, la borcanul de 8oo , infiletati capacele si dati la cuptor cam 30 min, la foc mic.
Lasati in cuptor borcanele pana a doua zi, apoi depozitam in camara.
Spor la treaba!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu