Ne trebuie:
castraveti cornison
morcov,
telina radacina si frunze, usturoi,
ardei semiiuti
hrean, sare neiodata
boabe de mustar citeste toata reteta
Spalam castravetii si celelalte legume si le curatim.
Morcovul si hreanul il taiem betisoare, cateii de usturoi ii taiem in doua, telina radacina felii.
Punem pe foc , o oala de apa ( masuram cata apa intra in borcane dupa ce punem castravetii de proba)
si punem o lingura de sare la litrul de apa.
Cand apa clocoteste bine, punem castravetii, si oprim focul, acoperind oala cu un capac.
Lasam castravetii in apa clocotita pana se schimba un pic la culoare.
Turnam apa fierbinte in borcanele asezate cu castraveti si legume, punem cate o aspirina si infiletam borcanele bine.
Dam la sterilizat la cuptor( niciodata sa nu incalziti cuptorul inainte, exista riscul ca borcanele sa crape)
maxim 20 min.
Lasam la racit in cuptor sau in paturi . pana a doua zi, cand le depozitam in camara!
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu