-200 ml apa
-100 ml ulei
-250 gr faina
-5-6 oua, sare
Mod de preparare:
Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea. Cand a dat in clocot, se pune dintr-o data toata faina, amestecand cu o lopatica de lemn. Dupa 1-2 min, sa ia aluatul de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga cate un ou, amestecand continuu. Nu se pune oul urmator pana nu s-a incorporat primul. Se pun atitea oua cit cere compozitia , ca aceasta sa fie bine legata. Tava se unge cu ulei, sau se pune foaie de copt, iar cu ajutorul unui pos sau cornet de celofan cu deschizatura de 1 cm, care se umple pe jumatate, se toarna bastoane sau mingiute. Se coc la foc incins 20min, fara a deschide cuptorul, pana se rumenesc. Aceste coji se folosesc atat la eclere sau choix-uri cat si la aperitive , si se umplu cu diferite salate.Aici eu am folosit aceasta reteta pt niste lebede, se vad in stanga imaginii si le-am umplut cu pasta de piept de pui cu maioneza. Daca nu intelegeti ceva astept un comentariu de la voi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu