O sa va placa aceasta combinatie de mure -trandafiri, iese o dulceta de o savoare si aroma deosebita!
Ne trebuie:
300 gr. petale trandafiri
500 gr mure...citeste toata reteta
1,1 kg zahar
1 lamaie si jumatate
750 ml apa
Se taie capatul alb al petalelor de trandafiri, ca in reteta de dulceata de trandafiri, apoi se adauga peste ele 3 lg de zahar, zeama de la o lamaie si se framanta bine , ca sa lase sirop.
Murele, se spala si se pune peste ele, cam 1oo gr zahar.
Separat se fierbe zaharul cu apa sa formeze un sirop, cand s-a legat , se adauga petalele si murele si se mai lasa cam 20-25 min. ,apoi se opreste focul.
Pregatim borcanele si turnam dulceta fierbinte in ele, aqpoi le depozitam in camara cu capacul in jos.
Pofta buna!
Cu siguranta este buna si foarte parfumata.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Uff de cand n-am mai facut dulceata de trandafiri. Imi place grozav de mult. Mama face in fiecare an, asa ca provizii sunt, numai ca nu-mi apartin ;)pupici
RăspundețiȘtergere