marți, 10 septembrie 2013

Conserva ketchup gustos


Cel mai bun ketchup, care il folosesc la pizza, la tocanite sosuri, paste. E foarte complex ca si gust si cu intrebuintari multiple.Conserva ketchup gustos imi completeaza in fiecare an colectia de conserve de iarna.      citeste reteta

5 kg rosii
2 kg ceapa
6 ardei iuti
busuioc, cimbru
3 kg gogosari
miere sau zahar
sare neiodata
aspirine
200 ml ulei

Spalati foarte bine legumele!Coaceti gogosarii, rosiile taiati-le felii si presarati-le cu sare.

Lasati rosiile sa lase zeama, apoi pregatiti un vas de tuci si puneti rosiile fara zeama ,la fiert.

 Dupa ce ati copt gogosarii, curatati-i. Ceapa dati-o prin robot, scurgeti zeama si caliti cu 200 ml ulei si apa.

Dupa ce s-au fiert rosiile si s-au facut pasta, adaugati gogosarii, ceapa calita , ardeii iuti si blendati bine pana se face o pasta fina!

Adaugati condimentele , zaharul si mai fierbeti cam 30 min  mestecand continuu.
Turnati in borcane si sticle ,adaugati aspirinele si sterilizati la cuptor cam 2o min.

Sa va fie de folos!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu