5 kg de ghebe
1 kg ceapa
0.4 l ulei
sare neiodata
piper citeste toata reteta
Le curatim de frunze si pamant.
Clocotim apa si turnam peste ghebe, asa spalandu-se fara a se sfarama ( fata de apa rece).
Folosim procedeul de mai multe ori pana ramane apa curata.
Curatim cepele si le dam prin robot.
Ghebele fierte se clatesc bine cu apa rece, apoi se dau prin masina de tocat cu sita mare.
Intre timp ,punem o oala de tuci pe foc, infierbantam uleiul apoi punem ceapa tocata.
Cand s-a inmuiat ceapa punem ghebele tocate, completam cu sare si piper dupa gust, lasand la prajit.
Pregatim borcanele sterilizate in prealabil, ( de 800 gr), le umplem cu ghebele prajite si dam la cuptor pentru 25 min.
Lasam la racit in paturi.
Ghebele conservate in felul acesta, sant mai comod de consumat, ori ca atare, ori in tocanite, piftele, pilaf, etc...si scapam de sare multa!!
Sper sa o incercati si sa va placa!!
DAAAAAAAAAAAAA sant foarte bune-mai ales tocanita cu oua si mamaliga calda
RăspundețiȘtergere