joi, 18 octombrie 2012

Castraveti murati


Va impartasesc o reteta care o fac de cativa ani si sant f. multumita de ea, pentru ca si in luna mai mananc castraveti gustosi si nu exagerat de acri.
;
Ne trebuie:
castraveti cornison
morcov,
telina radacina si frunze, usturoi,
ardei semiiuti
hrean, sare neiodata
boabe de mustar  citeste toata reteta


Spalam castravetii si celelalte legume si le curatim.


Morcovul si hreanul il taiem betisoare, cateii de usturoi ii taiem in doua, telina radacina felii.
Punem pe foc , o oala de apa ( masuram cata apa intra in borcane dupa ce punem castravetii  de proba)
si punem o lingura de sare la litrul de apa.
Cand apa clocoteste bine, punem castravetii, si oprim focul, acoperind oala cu un capac.
Lasam castravetii in apa clocotita pana se schimba un pic  la culoare.

Apoi ii asezam in borcane asezonand cu legumele de mai sus.
Turnam apa fierbinte in borcanele asezate cu castraveti si legume, punem cate o aspirina si infiletam borcanele bine.
Dam la sterilizat  la cuptor( niciodata sa nu incalziti cuptorul inainte, exista riscul ca borcanele sa crape)
maxim 20 min.
Lasam la racit in cuptor sau in paturi . pana a doua zi, cand le depozitam in camara!
POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu