miercuri, 19 iunie 2013

Dulceata de capsuni cu portocale

Dupa gustul meu, dulceata de capsuni si portocale e delicioasa,o combinatie  dementiala , un gust parfumat usor acrisor si putin amarui. Haideti sa adaugam la retetele de conserve ptr iarna si aceasta reteta!!

Ne trebuie:
1 kg capsuni
1 kg portocale...citeste toata reteta

2 plicuri gelfix 3:1
7oo gr zahar
1 lamaie
1 crenguta menta

Eu personal, prefer sa nu fac cantitati mari de dulceata odata pentru a nu se zdrobi si de aceea am preferat sa le fac separat si la sfarsit sa le amestec.
Deci spalati capsunile, daca sant prea mari taiati in doua, apoi amestecati cu praful de gelfix si zaharul conform instructiunilor de pe plic. Puneti la fiert.


Portocalele se curata de coaja se taie cuburi, si la fel se amesteca cu gelfix si zahar, apoi dam la fiert.
Spre sfarsit se adauga jumatate de lamaie si cateva frunze de menta.

Dupa fierbere amestecati cele doua ,si puneti in borcanele sterilizate, capsati si lasati borcanele cu gura in jos pentru 10 min, apoi puneti la pastrare in camara! Serviti la mic dejun, pe clatite , inghetata, sau la prajituri!!

Vizulizati si reteta dulceata de portocale si incercati-o, o sa o adorati!!!
Si...si va promit ca o sa impartasesc cu voi in curand si reteta de dulceata de  lamaie si grefe!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu