miercuri, 19 iunie 2013

Creier cu ciuperci in aluat

Un aperitiv usor, savuros, creierul cu ciuperci in aluat puteti  sa il preparati la orice sarbatoare spre incantarea musafirilor, sau pentru o cina!

Ne trebuie:
1 kg creier
500 gr ciuperci
25o gr cascaval
2 cepe
3 oua
1o lg bere...citeste reteta

10 lg lapte
12 lg faina
1 lg otet , 5o ml ulei
sare, piper, foi dafin

Prima data , puneti creierul la fiert cu sare, piper, lg. de otet si 2 foi de dafin.
Dupa fierbere scurgeti de apa si lasati la racorit.

Apoi taiati ceapa pestisori ,ciupercile cuburi si caliti in ulei , pana scade zeama lasata de ciuperci.

Adaugam la sfarsit, creierul taiat cuburi mari , amestecaind usor sa nu zdrobim creierul deja fiert.si lasam cam 10 min.
Acum pregatim aluatul, care este extrem de simplu se aseamana cu cel de clatite, doar o idee mai gros:se bat ouale cu sare , piper, adaugam berea si laptele, apoi faina. Lasam 15 min la frigider.

Intre timp taiem cascavalul cubulete si-l adaugam in aluat.

Pregatim un vas yena, il ungem cu unt.
In aluatul cu cascaval adaugam ciupercile cu creierul si amestecam usor apoi rasturnam totul in vasul de yena, apoi dam la cuptorul deja incalzit, cam  35 min.

Serviti cald, sau rece , taiat felii, cu salata de varza alba cu ceapa , rosii, ulei de masline si otet.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu