duminică, 6 noiembrie 2011

Compot asortat

Ne trebuiesc urmatoarele:
 struguri
 gutui
 pere
 mere

 Se spala si se curata de cotoare, apoi se taie cuburi  fructele si se aseaza alternativ in borcan.
Apoi se toarna apa in fiecare borcan si apoi se rastoarna apa din ele(pentru masura)intr-un vas, care la randul lui se pune pe foc, se adauga zahar, dupa gust , de preferat sa fie cat mai dulce, pentru ca fructele sant acrisoare, se pune si vanilie si se da in clocot.

Se toarna siropul  format  fierbinte in borcane, cu o aspirina si se inchid ermetic.
Apoi se da la cuptor la foc mic, pana se ridica fructele si siropul capata  culoare .
Dupa inchiderea focului, se lasa borcanele in cuptor pana a doua zi , pentru a se raci treptat.
 V-as sugera sa nu aruncati cojile si cotoarele de gutui, pentru ca o sa faceti o peltea ff. gustoasa.
Iata cojile, care le acoperim cu apa si le punem pe foc mic, cam 1 ora .

Apoi scoatem cojile si cotoarele, strecuram, masuram apa obtinuta, si la 500 ml  de apa colorata punem 500gr zahar.
Cele doua , se amesteca ,se pun pe foc si se fierb, formandu-se un sirop gros, care ii facem proba cu picatura.
Cand picatura racita  nu isi modifica forma, oprim focul si turnam siropul obtinut in borcane.

Si asa avem si delicioasa ..peltea!!
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu