sâmbătă, 17 septembrie 2011

Eclere cu crema de cafea

Pentru cea mai indragita prajitura,  si anume eclerul, am sa postez si eu o reteta folosita de mine.
Pentru multi ,acesta prajitura  pare o mare filozofie, dar e f. usoara, si nu costisitoare.Cu cat o faceti ,mai des cu atat o sa vi se para mai usoara de preparat, deci perseverenta e mama succesului.

 Coji eclere:
   6-7 oua
   300 ml apa
   300 gr faina
   100 ml ulei
   sare, 1 z. vanilat

Modul de preparare il gasiti la COJI DE ECLER sau la TORT ECLER.
Asa trebuie sa arate  compozitia cand incepeti sa puneti oul.
Cand e gata compozitia, ,pregatiti tava cu foaie de copt si turnati bastoane de 15cm cu diametrul de 1 cm.
Trageti deasupra cu furculita, pentru o forma mai cool, daca nu aveti dui in forma de stea.
Dati la cuptor, la foc potrivit pana se auresc.
Nu deschideti cuptorul in timpul coacerii!!!




Crema cafea:
      500ml lapte
      5 lg faina alba
      3 oua
      sare,z. vanilat,es rom
      8 lg zahar
      1 pachet unt 200 gr
      4 lg ness concentrat

Se amesteca laptele rece  cu faina, ca sa nu faca cocoloase, apoi ouale se amesteca cu zaharul,sarea, vanilia.
Se pune la  foc mic,  laptele  cu faina si se amesteca mereu, sa nu se prinda de vas.
Apoi se toarna si ouale cu zaharul ,sarea, nessul si vanilia,amestecand in continuare.
Cand capata o consistenta mai groasa, se ia de pe foc si se lasa la racit.
 Untul , scos in prealabil din frigider ca sa se mai inmoaie, se mixeaza  bine  la robot,apoi se adauga crema racita,putin cate putin pana se incorporeaza toata si se desfac toti "cocolosi" de crema .
Spre final se adauga es. de rom. si se da la rece pana se racesc cojile de ecler.

 
Se taie capacul la coaja de ecler, se umple cu crema.
Se topesc 50 gr de ciocolata cu 1 lingurita de ulei  si care facem un gratar  peste eclere ,ca in poza. (asta... , asa la foc automat)

Cand faceti pentru  musafiri, va recomand sa bateti niste frisca si sa puneti peste crema , cu un dui stelat, pentru mai mult aspect  si sa faceti glazura de ciocolata cu care ungeti capacele, apoi faceti un gratar de ciocolata alba deasupra. Imi pare rau, ca nu am poze ,cu ecler ornat asa, dar o sa pun in curand, deocamdata va pun pozele de la eclerele facute la poftele sotului meu,care le-am facut mai, la repezeala....
POFTA BUNA!

Un comentariu: