luni, 21 februarie 2011

Pizza cu sunca si ciuperci

 

Ingrediente:
3 blaturi mici pentru pizza,  1 legatura ceapa verde,   10-15 frunze de spanac,   200 g ciuperci proaspete sau conservate, 200 g sunca, 2-3 felii kaizer, 3 oua,   300 ml lapte, 4 linguri ulei, cimbru, busuioc verde sau uscat , piper,  4-5 linguri ketchup dulce , 150 g cascaval sau parmezan, 1 lingura margarina pentru tava,masline

Mod de preparare:

Cureti, speli si tai marunt ceapa si spanacul. Procedezi la fel pentru ciuperci, daca folosesti astfel de legume proaspete, iar daca sunt conservate, le scurgi si le tai in felii. Tai in cubulete sunca si kaizerul. Intr-o tigaie cu 1 lingura ulei, inabusi ceapa, spanacul si ciupercile proaspete. Adaugi sunca si kaizerul si continui sa le inabusi timp de 1-2 minute. Amesteci ketchupul cu busuioc, cimbru si piper dupa gust.  Treci blaturile de pizza prin lapte, apoi prin ou batut si le prajesti pe rand, pe ambele fete, in uleiul ramas.  Ungi cu margarina o tava mare. Asezi blaturile si le acoperi cu amestecul de legume si mezeluri. Torni deasupra ouale batute ramase si ketchupul condimentat, apoi presari cascavalul ras.  Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 5-10 minute. Aduci la masa pizza calda, impreuna cu piper si ketchup

2 comentarii: