Ingrediente:
1 cana făină griş, 1 cana faina alba ,1 ou bine bătut
1 / 2 linguri extra virgin ulei de măsline ,1 / 4 lingurita sare, 1 / 2 cana de apa rece (a se păstra apa suplimentar deoparte, dacă este necesar, )
Paşi pentru a pregati niste foi de lasagna delicioase:
1. Cerne cele două faini împreună într-un castron mare.
2. Se amestecă oul bătut cu ulei de masline, sare si o cana de apa rece.
3. Face un loc în făină şi se toarnă în amestecul de ou.
4. Se amestecă până când începe să devine un aluat. Apoi, începeti să folositi mâinile pentru a -l framanta Aproximativ 5 minute de frământare ar trebui să facă consistenţă uniformă. a aluatului.
5. Se intinde aluatul intr-o forma de pâine, presarat cu făină. Acoperiti cu o cârpă uscată şi se lasă să se odihnească timp de 5 minute.
6. Ia jumătate din aluat şi folositi o masina de paste sau un făcăleţ ca sa transformati aluatul într-o foaie subţire.Aceasta reteta ajunge cam pentru 2 foi. , depinde de tava.
Sos bechamel :
600 ml lapte 60g unt 60g făină albasare piper alb nucşoară
1. lapte se încălzeşte până la punctul de opărire şi retrageti de pe foc 2. Se topeşte untul într-o altă cratiţă şi se amestecă cu făină.
3. Gatiti, amestecand, pana cand se formeaza o pasta.
4. Treptat,turnati amestecul în lapte fierbinte şi omogenizati până se ingroasa sosul .Continua amestecarea pana fierbe sosul.(cam 10 min) Puteţi adăuga mai mult lapte dacă simţiţi că sosul este prea gros.
5. Asezonati dupa gust cu sare, piper si nucsoara.
Compozitia de carne:
Ulei de măsline, 500g carne tocată (carne de vită), 2 cepe, 250 g de ciuperci (aproximativ tăiate sau rupte în bucăţi), 1 cutie de rosii cubulete (am ales una cu busuioc şi oregano, sau adaugati ierburi proaspete )
Puteti adauga si pasta de tomate sau sos de rosii , de asemenea aproximativ 1 / 3 din o ceasca cu pasta de tomate. sare si piper
Puteţi pune si legume la alegere, dovleac sau morcov suna bine.
1. Puneti o cantitate mica de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta , se încălzeşte, iar pentru extra aroma, suplimentar, trebuie doar să adăugaţi o pereche de catei de usturoi, decojiti. In timp ce uleiul se incalzeste, si usturoiul se caleste....amintiţi-vă doar sa-l scoateti înainte de a adăuga aceasta compozitie la lasagna ,cu excepţia cazului în care doriţi sa ramana.
2. Adaugati dovleacul tocat cand uleiul este fierbinte. Dupa cateva minute se adauga ciupercile.
3. Continuati sa gătiti până dovleacul este gata (culoarea se va schimba şi dovleacul ar trebui să fie suficient de moale pentru că atunci când apăsaţi sa se zdrobeasca.
4.Se incalzeste un pic de ulei de masline
5. Odată ce uleiul este fierbinte, adăugaţi carnea tocată (în fotografiile pe care le veţi vedea am adaugat ciuperci mai multe)
6. Când este destul de fiarta (carne de vită a devenit maro), se toarna peste carne rosiile cubulete, se adauga dovleac şi ciupercile amestecand totul împreună.
8. Mai lasati pe foc pentru inca 5 minute sau cam asa. Opriţi .
Asamblarea lasagna.
Parmezan ras 1 / 2 ceasca mozarella
1. Incalziti cuptorul la 180 ° C.
2. Puneţi jumătate din amestecul de sos in partea de jos a vasului de copt (sperăm că aveţi suficient , dacă nu, doar să vă amintiţi pentru data viitoare când veti face să gătiti mai mult sos , sau sa puneti intr-un vas mai mic , termorezistent ).
3. stratul următor o foaie .
O idee bună , este de a înţepa cu o furculita, foaia
4. Se pune, jumătate sos bechamel. În cazul în care pare să fi devenit prea gros, se adaugă lapte şi se încălzeşte din nou pe aragaz.
5. Adăugaţi sosul cu carne şi legume peste bechamel, ca stratul următor.
6. Aşezaţi foaia a 2 a, de lasagna 7. Acum aveţi posibilitatea să adăugaţi restul de sos bechamel. Dacă vă place lasagna dumneavoastră sa fie mai bogata in Branza puteţi încălzi din nou sos şi se adaugă 1 / 4 ceasca de mozarella si turnati peste ultima foaie.
8. Acoperiţi partea de sus a lasagna cu bucăţi de brânză parmezan
9. Se coace în cuptor pentru circa 20-30 de minute (sau până când brânza în partea de sus a devenit aurie)
POFTA BUNA!!!!
.
Faina reteta,un nou stil de Lasagna, super...
RăspundețiȘtergeremersi!
RăspundețiȘtergereLasagna ta arata delicioasa!
RăspundețiȘtergereP.S. Multumesc pt felicitari! Cu siguranta ne vom inspira reciproc, putem face si schimb de bannere publicitare, daca te intereseaza astept sa ma contactezi :)
Cu mult drag,
Diana
Rumena si aromata... parca te imbie la masa
RăspundețiȘtergereFelicitari! Super arata lasagna ta!
RăspundețiȘtergereMersi, Flor !Esti o draguta! Mersi si de vizita!
RăspundețiȘtergere