luni, 21 iulie 2014

Creier pane cu ciuperci la gratar

Un pranz simplu si gustos!! Ne trebuie:
-creier 800 gr
-2  oua
-pesmet sau faina alba
-2 lg otet, sare, piper, 2 foi dafin
-500 gr ciuperci
- sunca afumata.

Folositi creier proaspat, e mult mai gustos !!! Spalati-l in apa rece , apoi puneti la clocotit apa, intr-o cratita in care adaugati sare,otetul si foile de dafin.  In momentul cand apa fierbe, incetiniti focul si adaugati bucatile de creier. Lasati la fiert 15  min. Aruncati apa si curatati creierul de vinișoare. citeste toata reteta


Pregatiti ouale batute bine cu sare, piper si putin praf de usturoi. Intr-o farfurie pregatiti  pesmetul sau faina alba. Dati bucatile prin faina, ou, faina si apoi iarasi ou. Puneti la prajit in tigaie in care uleiul este fierbinte.

Prajiti pe ambele parti apoi asezati-le pe servetele de hartie pentru a se scurge din ulei.
Ciupercile se spala si se rup coditele. Se sareaza si se pune cate un cubulet de sunca in fiecare palarie. Se pun pe gratar si se frig.

Coditele se pot pastra in congelator. Serviti creierul pane cu ciuperci la gratar alaturi de salata preferata!!! POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu