marți, 11 februarie 2014

Clatite ana lugojana

De cand am vazut reteta la cireasa de pe tort am zis ca nu trebuie sa ratez  acest desert!!
Asa ca azi, i-a venit randul. Am citit mai multe retete pe net, si am decis sa o fac un pic reinterpretata, pentru ca nu sant fan bezea.

Ne trebuie:
clatite: 8 buc
comp. de branza:        200 gr br vaci
                                2 oua,  zahar 50 gr
                                2 lg de smantana
                                sare, vanilie, stafide
                                es rom...citeste retetaciteste toata reteta


sos vanilie:     500 gr smantana
                    4 galbenusuri, sare
                    250 gr zahar, es rom, vanilie,2 lg praf de budinca
unt pentru uns.

 Prima data facem clatitele. Eu am facut mai multe nu doar opt, pentru ca daca m-am intors dispar de pe platou imediat , asa ca daca vreau sa fac aceasta reteta trebuie sa  fac multe!!!

Apoi facem compozitia de branza cu care umplem clatitele. Amestecam branza cu oul,vanilia, romul , smantana 2 lg,stafidele , zaharul si sarea.
Pregatim si sosul de vanilie: smantana se amesteca cu galbenusurile, zaharul, vanilie,es rom , praful de budinca si sarea.

Umplem clatitele cu compozitia de branza si le impachetam ca pe sarmale. Pregatim un vas, il ungem cu unt si asezam clatitele, una langa alta..

Turnam sosul de vanilie peste rulourile de clatite si dam la cuptor, la foc potrivit cam 30 min, pana ce sosul se ingroasa si se rumeneste usor deasupra.

serviti cu un sos caramel sau simple. Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu