miercuri, 12 ianuarie 2011

Pizza cu afumatura si zacusca



Aluat:                                                                                                                                                                   - din 350gr  faina, sare ,drojdie 5 gr. si apa calda  se framanta un aluat, mai moale decat aluatul de paine,  iar la urma     ca sa il desprindeti de pe maini, puneti un pic de ulei de masline, si mai framantati un pic. Secretul acestui aluat  care, ramane, moale si  pufos , este , dupa cum am mai spus , textura lui moale, altfel se intareste si se usuca la copt.(tava mea e de 3ox4o). dupa ce l-ati framantat se lasa lam crescut cam 1/2 ora.



 Umplutura:
  - salam cam 1 kg, cascaval 300 gr ,1 buc. ardei gras ,m 2 rosii, 1 ceapa, un borcan de zacusca se ghebe, piper  , 2 oua si 50gr de smantana, cateva felii de sunca si muschi afumat










Mod de preparare:

- se intinde aluatul in tava, in strat cat mai subtire, (max. 5 mm)  apoi se rade 1/2 de cascaval , se pune zacusca



- se taie salamul in triunghiuri sau felii cat mai subtire si se pune peste zacusca



- apoi  se taie ardeiul gras in felii subtiri, rosiile si ceapa pestisori, si se adauga peste salam




-  se mai pune si sunca si muschiul afumat






- se rade cealalta 1/2 de cascaval si se bate  cele 2 oua cu sare, smantana  si un  pic de piper si se pune peste cascaval


- se da la cuptor si se coace cam 35, 40 min la foc mic



 - daca vreti  puteti sa mai puneti kechup deasupra , dupa gust


POFTA  BUNA!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu