luni, 17 ianuarie 2011

Lapte de pasare

Ce ne trebuie?
              1 l lapte
              1 buc  es rom
              6 oua
              3 plic zah. vanilat
              250g zahar
  

1. Separam albusurile de galbenusuri.
    Batem galbenusurile cu 100  g zahar pana se topeste, apoi adaugam 2 plicuri de zahar vanilat, iar daca va permiteti, puneti baton de vanilie, va avea un gust divin de vanilie!!!
 2. Fierbeti laptele  , cu 50 gr de zahar si put zahar vanilat.




3 .Intre timp, bateti albusurile spuma  cu putina sare, adaugati 100g zahar si bateti pana se topeste zaharul si se intareste spuma ( pentru reusita garantata a buletelor de albus, folositi zahar pudra ).




4. Cu laptele pe foc, clocotind , puneti cu lingura albus  in lapte , lasati 2 min,  intoarcem si mai lasam un min
Scoatem cu spumiera  buletele pe un platou.
Peste galbenusuri punem cu  grija lapte cald, amestecand pana se incorporeaza . Se pune pe foc mic si se fierbe totul pana devine ca o smantana . Se  da deoparte  , se lasa la racit, si se pun cateva picaturi de es de  rom.



5. Pe platou se pune crema de vanilie si buletele deasupra. Se spune ca laptele de pasare este simbolul imposibilului, cu alte cuvinte e atat de fin si de bun, ca nu iti vine sa crezi ca poate fi si adevarat. Serviti cu drag!   si pofta buna!


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu