joi, 21 august 2014

Ciorba de vacuta

O ciorba , care, mie personal imi place foarte mult!!! Bineinteles ca nu o bate pe preferata mea cea de fasole, dar.... e pe locul 2 , sa spunem. Motivele sant urmatoarele: carne  gustoasa, legume variate, si ..smantana, care desi o ma certati ,imi place la aceasta ciorba ,apoi nelipsitul ardei iute !!! Dar ' sa trecem la treaba' vorba cuiva...

Ne trebuie:
pulpa vita (costite vita) 6oo gr
morcov( 2), patrunjel rad(2)., telina rad,
1ardei rosu si 1galben
2ceap2 , 4rosii, fasole pastai150 gr, mazare150 gr., 3 cartofi    citeste toata reteta


zarzavat verde: patrunjel, loboda, stevie, leustean, frunza sfecla rosie,marar(putin),frz. telina, cimbru
si ce va mai place.
bors de putina 500 ml
sare, piper.
200 gr smantana si 2 galbenusuri

Spalati legumele, carnea si zarzavatul. Puneti oala in care faceti ciorba , cu apa pe foc. Cand clocoteste adaugati carnea, apoi cand formeaza spuma, curatati cu spumiera!!!( eu tai carnea dinainte in cuburi) Adaugati radacinoasele taiate cuburi sau date prin razatoarea mare, cand furculita intra in carne.

 Punem fasolea cu mazarea si cartofii.
Verificati ca legumele si carnea sa fie fierte, apoi adaugatii rosiile taiate cuburi.

Dupa rosii  la 2,3 clocote, taiati verdeturile si presarati in oala.
Lasati  un clocot si apoi inchideti focul.

Dregeti cu smantana cam 200 gr ,frecata cu 2 galbenusuri,fara albusuri!!! Amestecati si puneti si o crenguta de cimbru intreaga pentru aroma!!!!(de retinut : nu fierbeti cu smantana, ci o puneti imediat ce ati inchis focul ). Sau puteti sa va puneti smantana doar in farfurie...!!  nu uitati de ardeiul iute...important!!!
mmmm mi s-a facut pofta deci,.... POFTA MAREEE, la ciorba de vacuta!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu